ID cod : HR–AB–51-040017902     OIB: 19819724166

pd              Strilež.jpg

Autotrans d.o.o. Cres i Planinarsko društvo Strilež,  Crikvenica,  organiziraju izlet

Slavonija 08.-11.10.2015.g.

Plan puta

Prvi dan: četvrtak 8.10.2015.

Polazak iz Novog Vinodolskog u 6,45; iz Crikvenice u 7 sati. Vožnja autobusom uz pauze na autoputu do Velike.  Ručak iz ruksaka u planinarskom domu Lapjak u Velikoj.

Oko 13 sati polazak na pješačenje

A grupa :  Velika-Velička gradina-Tauberove stijene- Lapjak-Šulerovim putem do doline Dubočanke i povratak do planinarskog doma Lapjak u Velikoj. Kružna staza oko 3,5 sata hoda

B grupa : Velika- Velička gradina povratak istim putem do planinarskog doma u Velikoj, oko 1 sat hoda

Odlazak autobusom do planinarskog doma Jankovac, smještaj, večera i noćenje. Smještaj u domu je u dvokrevetnim, višekrevetnim sobama i zajedničkim spavaonama. Vreće za spavanje nisu potrebne.

Drugi dan: petak 9.10.2015.

Doručak u domu Jankovac. U 8 sati polazak na Češljakovački vis i povratak istim putem, oko 4 sata pješačenja. Po povratku ručak iz ruksaka kod doma Jankovac.

U popodnevnim satima obilazak Grofove poučne staze gdje posjećujemo slap Skakavac, Jankovačka jezera, grob grofa Jankovića, staklarsko groblje… u trajanju od 3 sata.

(Fakultativno moguć odlazak do Ivačke glave uz doplatu za lokalni prijevoz)

Večera u domu i noćenje.


Treći dan: subota 10.10.2015.

Doručak u domu, pakiranje i napuštamo naš smještaj u 8 sati. Autobusom preko Kutjeva do prijevoja Međa.

A i B grupa -zajedničko pješačenje do vrha Kapovac nakon čega

A grupa ide stazom preko Starog grada, Ružica grada, spušta se na Orahovačko jezero u pratnji lokalnih planinara. Trajanje pješačenja oko 4,30 sata.

B grupa se sa vrha Kapovac spušta istom stazom do autobusa, ukupno oko 1,30 sat pješačenja. Nakon toga odlazi autobusom u Orahovicu.

Obje grupe se nalaze u  Orahovici te idemo u posjet vinariji sa degustacijom vina.  U popodnevnim satima krećemo autobusom  preko Našica za Osijek gdje je oko 16,00 sati planiran razgled grada u pratnji turističkog vodiča (Tvrđe, parkova, centra, katedrala Svetog Petra i Pavla) i kratko slobodno vrijeme.

Autobusom polazimo za Suzu gdje se smještamo u Piroš čizmi (dvokrevetne, trokrevetne i četverokrevetne sobe s kupaonicom). Večera uz muziku i razgled vinarije u sklopu Piroš Čizme.


Četvrti dan: 11.10. Nedjelja

Doručak, pakiranje.

8,00  Kupnja autohtonih Baranjskih proizvoda (crvena mljevena paprika, kobasice, slanina, čvarci, mast, kolači). Posjeta kulinarstvu Matijević.

Ukrcaj u autobus i odlazak u Batinu na Dunavu, posjeta spomeniku Batinske bitke. Nakon toga polazak za Kneževe vinograde i posjet etno selu Karanac uz šetnju Ulicom zaboravljenog vremena. Osvajanje najvišeg vrha Baranje,  Banovog brda, 244 metra visine, s kojeg se vidi cijela Baranja.

Polazak  za Tikveš i razgled Titovog lovačkog dvorca. Nastavljamo prema Kopačkom ritu gdje idemo na razgledavanje brodom s vodičem u trajanju  1 sat.

 

U kasnim popodnevnim satima polazak za Crikvenicu gdje bi trebali stići oko 23 sata.

NAPOMENE: Na put ponijeti prikladnu odjeću, zaštitu od sunca i kiše, gojzerice, ruksak za jednodnevno planinarenje.

Cijena izleta je 900 kn i uključuje prijevoz autobusom, tri polupansiona (smještaj u višekrevetnim sobama, doručak, večera) turističkog pratitelja, planinarske vodiče, turističkog vodiča, ulaznice u park prirode Papuk, ulaznice u Kopački rit, osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja i jamčevinu za turistički paket-aranžman.

Prilikom prijave na izlet uplaćuje se akontacija u iznosu 300 kn koja se ne vraća u slučaju odustajanja. Preostali iznos uplatiti najkasnije do 01.10.2015. Prijave s uplatama na sastancima društva četvrtkom.

Planinarski vodiči: Marijana Mužević i Željko Dujić

 

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promijene plana ili potpuno otkazivanje izleta  .