PD Strilež organizira sudjelovanje na

25. memorjalnom zimskom pohodu na Bjelolasicu

 (vrh Kula1534 m)

subota, 17.02.2024.g.

Prijevoz: mini bus (15 mjesta, 17 € po osobi)

Polazak: iz Crikvenice u subotu u 7.30 h (autobusni kolodvor) do Begovog Razdolja

Na području Mrkoplja obilježava se 62. MEMORIJAL MIRA.

17. 2. 2024. održava se tradicionalni planinarski pohod na Bjelolasicu iz Begovog Razdolja,    jedinog naseljenog mjesta u Hrvatskoj iznad tisuću metara (1078 m).  

Bjelolasica je najviša planina u masivu Velike Kapele kao i cijelog Gorskog kotara ( vrh Kula  1534 m, HPO vrh).

Plan: Dolazak u Begovo Razdolje gdje se okupljaju planinari kod pansiona Planinski raj. U 9 h nakon pozdravnog govora organizatora: HPD Bijele stijene, Mrkopalj slijedi pješačenje makadamskom cestom do  Vrbovske Poljane ( 6 km). Tu je odmor i podjela čaja, nakon kojeg slijedi oštar uspon na vrh (2 h). Povratak se može planirati preko skloništa Jakob Mihelčić ili istim putem. Ukupno oko 6 do 7 sati hoda,  ovisno o vremenskim prilikama i visini snijega. Povratak u popodnevnim satima.

Težina: srednje zahtjevan do zahtjevan uspon
Trajanje: 6 – 7 sati

Oprema: Obavezna je oprema za zimsko planinarenje ( planinarski štapovi, čvrste gojzerice, topla odjeća, gamaše, dereze ili žabice, cepin…) 

Prehrana:iz ruksaka i mogućnost kupnje bona (5 € ) za ručak pri povratku u domu u Mrkoplju .

Prijave i informacije: PD Strilež – prijave (viber),  uplate u četvrtak, 8. 2.2024. u prostorijama društva od 19.00 do 19.30.

VodičiTomislav Majnarić (mob 0916332370) i Irena Vretovski (mob 0981671969)

Prisutni na pohodu dužni su pridržavati se uputa vodiča. Vodič zadržava pravo promjene satnice i rute ovisno o okolnostima. Opremu prilagoditi vremenu i godišnjem dobu. Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.