Program izleta za članove PD STRILEŽ

19.5.2024.

Sudjelovanje na 10. tradicionalnom  usponu na Mali Petehovac 1105m

 u organizaciji HPD Petehovac iz Delnica

 

Polazak: nedjelja  19.05.2024. u   7:45 h  iz Novog Vinodolskog, 8: h iz Crikvenice osobnim vozilima (okupljanje ispod vijadujta u Crikvenici)  uz nadoknadu troška prijevoza  vozačima (0,25 EUR/km, trošak se dijeli na svih u automobilu+cestarina ako se ide auto-cestom)

Vožnja auto-cestom ili magistralnom cestom do  Delnica cca 0:50 h (parkiralište  trgovačkog centra Super Konzum, ulica Podštore 1, Delnice)

Povratak:  u ranim večernjim satima  

Pridružujemo se 10. tradicionalnom usponu  na Mali Petehovac u organizaciji HPD Petehovac.

Petehovac je brdo koje se izdiže jugoistočno od Delnica s nekoliko vrhova preko 1000 m n/v.

Na tom području je nekada obitavao veliki broj Peteha, delničko ime za tetrijeba. S vremenom su tetrijebi nestali, ali je ime vrha ostalo.

Šumoviti vrh Mali Petehovac (1105 m n/v) obilježen je naslaganim kamenjem, sa metalnim tuljcem, upisnom knjigom i žigom. Na vrhu se nalazi drveni stol sa dvije klupe.

Opis uspona:  Okupljanje je predviđeno od 8:30-9:30 h Nakon pozdravnog govora organizatora početak uspona predviđen je za 9:30 h. Do vrha je potrebno cca 1: 30h. Pri  povratku prigodno je  druženje i ručak u prostoru  Caffe bara Moloko (Grabanj 4) u Delnicama (u blizici Ina benzinske pumpe).

U 14 h dodjela je priznanja najboljima u planinarskom natjecanju “Peteh” za proteklu sezonu 2023/2024. Po završetku uspona i druženja u Delnicama moguće je organizirati uspon na Črmažov vrh 1104m  (HPO vrh). Vožnja traje  0:10h u do Male Polane (pored Petehovca). Trebat će ukupno cca1:30h  aktivnog  hodanja Vrh  je razgledan.

Zahtjevnost izleta: tehnički i kondicijski nezahtjevno (Pohod cca 3 h aktivnog hodanja)

Obavezna oprema: standardna pl. oprema primjerena godišnjem dobu.

Obavezni dokumenti: planinarska iskaznica HPSa s markicom za 2024.; osobna,  zdravstvena iskaznica,

Prehrana: iz ruksaka, mogućnost ručka u Delnicama  u organizaciji HPD Petehovac

Prijave i informacije: Strilež prijave  (viber), Mirjana Dražul-Kraljić tel 091 958 4154

Vodič: Mirjana Dražul-Kraljić tel 091 958 4154, vodiči HPD Petehovac

Napomena: ovisno o vremenskim prilikama  moguć je otkaz/odgoda  izleta ili promjena plana izleta

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene   psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na

osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa

 izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu