Logo Strilež (500 x 477)      PD STRILEŽ CRIKVENICA poziva svoje članove na izlet

                   Skradski Vrh i Vražji prolaz

nedjelja: 02.10.2016  

Polazak: iz Crikvenice 7:00 sati

Povratak: 18:30 sati

Prijevoz: Auti+vlak

Cijene: povratna karta vlak = 50 kn +prijevoz autima

 

      Dragi planinari vjerojatno se već godinama niste vozili vlakom!

Prilika je da se vratite u stara sjećanja vožnjom  vlakom od Plasa do Skrada. Vlak kreće u 7:50 s Plasa. Vožnja vlakom traje 50 minuta. Naš cilj u Skradu su Zeleni vir i Skradski vrh.

Najprije se uspinjemo do izvora Dobre i zatim  na Skradski vrh (1 043 m), prelazeći oko 430 metara visinske razlike. Od vrha ćemo produžiti naprijed još par minuta do vidikovca. Ispod samog vrha na proplanku  je kapelice Marijina uznesenja na nebo .

Kad obiđemo vrh, spuštamo se u Vražji prolaz (oko 670 metara visinske razlike od vrha) . Vražji prolaz je kanjon kroz koji teče potok Jasla. Kanjon je uređen za obilazak s postavljenim stepenicama i pruža stvarno atraktivan obilazak.  Na kraju slijedi uspon natrag do željeznice (oko 220 m uspona) i vlaka koji kreće u 16:50 sati.

-Grupa A-obilazak Skradskog vrha i Vražjeg prolaza –cca 5 sati hoda

-Grupa B-obilazak Skradskog vrha i Skrada-cca 2,5 sata hoda

 

J Vodič će nagraditi vjerne planinare  malim drvenim poklonom! J

Težina staze:  srednje teška

Planinarska oprema: standardna oprema+zaštita od kiše.

Hrana iz ruksaka.

Vodič(i): Tadej Darko -091 766 4615

Prijave i informacije: U društvu

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.

Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.