Zimski uspon na Bjelolasicu  (vrh Kula1534 m) u subotu, 20.02.2021.g.

 

Zimski planinarski uspon na Bjelolasicu

 

Okupljanje na Ininoj benzinskoj na obali u Crikvenici.

Polazak automobilima iz Crikvenice u 7.30 sati do Begovog Razdolja, uz nadoknadu troška vozačima.

 

Težina: zahtjevan uspon

Trajanje: 6 -7 sati hoda
Bjelolasica je najviša planina Gorskog kotara u lancu Kapela ( vrh Kula  1534 m). Za sunčana vremena bjelina Bjelolasice je očaravajuća. Prekrasni su vidici na Istru, Kvarner, vrhove Gorskog kotara,…

Plan: Dolazak u Begovo Razdolje,  jedino naseljeno mjestu u Hrvatskoj iznad tisuću metara (1078 m) , odakle slijedi pješačenje makadamskom cestom do  Vrbovske Poljane ( 6 km) nakon koje slijedi oštar uspon na vrh (1.5 h). Povratak se može planirati preko skloništa Jakob Mihelčić ili istim putem. Ukupno oko 6 do 7 sati hoda,  ovisno o vremenskim prilikama i visini snijega. Povratak u popodnevnim satima.

Obavezna je oprema za zimsko planinarenje za one koji idu na vrh ( dobra obuća, topla odjeća, gamaše, dereze ili žabice, cepin…) 

Prijave i informacije: Irena Vretovski (0981671969, Viber )

 

 

Prisutni na pohodu dužni su pridržavati se uputa vodiča. Vodič zadržava pravo promjene satnice i rute ovisno o okolnostima. Opremu prilagoditi vremenu i godišnjem dobu. Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.