Program izleta za članove PD Strilež

JELENC  (1442 m) , nedjelja, 20.6.2021.

Jelenc

Okupljanje na Ininoj benzinskoj na obali u Crikvenici.

Polazak: u nedjelju, 20.6. 2020. u 7.30 sati automobilima iz Crikvenice do parkirališta na Platku, uz nadoknadu troška vozačima (1.20 kn po km).

               

Opis:      Pohod započinje na Platku (1111 m ) od Velikog doma. Markacija s Platka prati kolni put i šumsku cestu s koje se odvaja naša markacija za Jelenc.

     Jelenc (1442 m, HPO i GPP vrh) je vrh na kraju gorskog grebena koji se proteže od Snježnika na sjever. Sam vrh je kamenit. S vrha se pružaju lijepi vidici u svim smjerovima; prema jugu vide se vrhovi: Planina, Guslica, Mirnjak, Snježnik, Risnjak i prema zapadu je Brankov Vrh.  Na istočnim padinama vrha mnogo je planinskog cvijeća. Nakon odmora i okrijepe slijedi povratak na Platak.

               Staza je srednje zahjevna.

               Ukupno vrijeme hoda oko 5 do 6 sati.

               

Povratak u popodnevnim satima.

Oprema: uobičajena planinarska, u skladu sa vremenskim uvjetima. Uzeti dovoljno tekućine. Mogućnost ručka u domu ili hrana i piće iz ruksaka.

Prijave i informacije: Strilež izleti – viber grupa, molim napisati u poruci tko je spreman voziti

Vodič: Irena Vretovski, mob:0981671969

 

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s

planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu