PROGRAM  IZLETA ZA ČLANOVE PD STRILEŽ


Slovenski VELIKI SNEŽNIK 1 796 mnv

nedjelja 20.03.2016.


Okupljanje na autobusnoj stanici u Crikvenici. Polazak iz Crikvenice u 7:30 sati. Obavezno ponijeti važeću osobnu iskaznicu!!

Prijevoz vlastitim automobilima. Vozačima automobila se nadoknađuje trošak prijevoza. Vožnja do Ilirske Bistrice (70 km) gdje se skreće za Sviščake – od 20 km puta, cca 10 km  je dobre makadamske ceste , a kako je dio ceste pod snijegom, nužna je zimska oprema za automobil.

A grupa : Sviščaki (1 242 mnv) – Veliki Snežnik ( 1 796 mnv).

Veliki Snežnik je http://s0.wklcdn.com/image_1/32961/1554853/528567.jpgnajviša slovenska nealpska gora. Uspon je po dobro markiranoj stazi i zahtjevniji u zimskim uvjetima! S  vrha se , u slučaju dobre vidljivosti, pruža izniman pogled!  Staza vodi najprije kroz šumu, a onda kroz nisku klekovinu. 5 minuta do vrha je smješten dom – zavetišče Draga Karolina –  u kojem se može dobiti piće i jelo.                           

Vrijeme hoda: ukupno 5 do 6  sati

Važno: Planinarska oprema za snježne uvjete (uzeti dereze ili žabice) ; pri samom vrhu u slučaju zaleđenog snijega možda zatrebaju dereze. Po potrebi grupa koja nema dereze ili ne želi do vrha u otežanim uvjetima može se istim putem vratiti natrag i pričekati grupu u planinarskom domu na Sviščakima.

B grupa : Sviščaki (1 242 mnv) – kružna poučna staza Sviščaki s 10 tabela

Markacije su otisak medvjeđe šape na crvenom krugu

Vrijeme hoda: ukupno 3 do 4 sata; a na polovici staze , u Grdoj dragi je mjesto za odmor. Dogovorno, staza se može proći i samo jednim dijelom. Potrebna obuća i gamaše za zaštitu od hoda po snijegu.

 

Hrana i piće iz ruksaka ili u jednom od pl.domova.

Povratak u kasnim poslijepodnevnim satima.

 

Vrijeme polaska, trošak i način prijevoza i konačni plan puta dogovorno će se odrediti na sastanku u četvtak.

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promijene plana ili potpuno otkazivanje izleta  .